Wow, we’re going to Ibiza: 5 voordelen van een vakantiewoning kopen

Nieuws

Wow, we’re going to Ibiza: 5 voordelen van een vakantiewoning kopen

Het bezitten van een vakantiewoning in het buitenland is voor veel mensen een droom die uitkomt. Het idee van een eigen stukje paradijs is zeer verleidelijk. Afgezien van de emotionele aantrekkingskracht biedt het kopen van een vakantiewoning in het buitenland ook praktische voordelen. Het internationale merk Von Poll Real Estate bevindt zich in verschillende Europese landen en binnen onze Nederlandse vestigingen hebben wij een speciale connectie met Ibiza. Vandaar dat wij met gepaste trots een groeiend aanbod op dit zonovergoten Spaanse eiland kunnen aanbieden. In deze blog geven we vijf van de belangrijkste voordelen die gepaard gaan met het aankopen van een vakantiewoning in het buitenland en waarom het een verstandige investering kan zijn. 

Een goed alternatief voor sparen 

Met de huidige lage rente op spaarrekeningen is het rendement op sparen minimaal. Het kopen van een vakantiewoning is één van de meest winstgevende alternatieven om het spaargeld te laten renderen. ‘Sparen in stenen’ blijkt historisch gezien een goede optie. De regelgeving die is vastgelegd over het aankopen en bezitten van een tweede woning in het buitenland biedt ook een vorm van zekerheid.

De investering kan meer waard worden 

Ook de prijzen op de vastgoedmarkt kunnen fluctueren, maar over het algemeen wordt vastgoed met de tijd meer waard. Zeker wanneer de woning goed onderhouden en regelmatig bewoond wordt. Een tweede woning past als investering prima in het beeld van een investering voor de lange termijn, waar de ontwikkelingen in de markt juist een voordeel bieden.

Mooi rendement bij verhuur

Een vakantiewoning kan ook geld opleveren wanneer deze verhuurd wordt aan anderen. Dit kan bijvoorbeeld via platforms zoals Airbnb. Door de woning te verhuren, genereert u extra inkomsten en kunt u steeds meer vermogen opbouwen. Het rendement dat de woning oplevert, is afhankelijk van hoe vaak u de vakantiewoning verhuurt gedurende het jaar.  

Op ieder gewenst moment op vakantie 

Met een eigen vakantiewoning heeft u altijd een plek om naartoe te gaan, wanneer u maar wil. Geen gedoe met het boeken van hotels of vakantiehuizen op het laatste moment. U bent verzekerd van een prettig verblijf en hoeft niet na te denken over prijzen of beschikbaarheid. Bovendien kunt u de woning volledig naar eigen smaak inrichten, van alle gemakken voorzien en eigen spullen achterlaten in de woning. Zelfs de inpakstress neemt hiermee af!

Ideaal voor remote workers en digital nomads

De afgelopen jaren is het voor veel professionals duidelijk geworden dat thuiswerken zeer goed mogelijk is in verschillende functies. Een vakantiewoning kan een ideale plek zijn om te werken in een andere omgeving. Een verandering van omgeving kan creativiteit en inspiratie stimuleren, terwijl u toch het comfort heeft van een eigen plek en uw eigen spullen.
 
Een vakantiewoning in het buitenland is voor veel mensen een geweldig bezit. Als internationaal makelaarsnetwerk kunnen de experts van Von Poll Real Estate Amsterdam en Den Haag u uitstekend helpen met de zoektocht naar een vakantiewoning in een land naar keuze. Via onze partners hebben wij momenteel ook mooie woningen in het aanbod op bijvoorbeeld Ibiza. Neem een kijkje bij ons internationale aanbod of neem contact met ons op voor meer informatie over het aankopen van een vakantiewoning in het buitenland. Kijkt u via onze partners met ons mee naar het mooie aanbod op Ibiza?