Ontdek de meest populaire buurten voor expats in en rond Den Haag

Nieuws

Ontdek de meest populaire buurten voor expats in en rond Den Haag

Den Haag is niet alleen de politieke hoofdstad van Nederland, maar ook een mooie verzameling van buurten waar culturen, geschiedenis en nationaliteiten samenkomen. Voor u als expat die (wellicht) naar deze bruisende stad verhuist, is het belangrijk om de juiste woonomgeving te kiezen die past bij uw levensstijl, gezinssamenstelling en behoeften. In deze blog vertellen we meer over de meest populaire plekken voor expats in en rond Den Haag, en waarom ze zo aantrekkelijk zijn. 

Het Statenkwartier: Internationale sfeer en nabijheid van internationale organisaties

Een zo kort mogelijke reistijd naar werk is wel zo prettig. Zeker wanneer u in een nieuwe stad komt te werken. Voor expats die tijdelijk of voor langere tijd in Nederland zijn en werken bij een internationale organisatie (zoals bijvoorbeeld het Internationaal Gerechtshof) is het Statenkwartier de perfecte buurt. Deze wijk ademt een internationale sfeer en biedt prachtige herenhuizen en appartementen. Met de ambassades en internationale scholen, maar ook vele winkels en restaurants in de buurt voelt u zich meteen thuis.

 

Archipelbuurt: Historische pracht en modern comfort

Wanneer u als expat de voorkeur geeft aan de historische charme van Nederlandse architectuur gecombineerd met fijne moderne voorzieningen, is de Archipelbuurt een topkeuze. Hier is genoeg keuze aan prachtig gerenoveerde herenhuizen en appartementen, omringd door statige bomen en pleinen en op loopafstand van het centrum, winkels en restaurants.

 

Voorburg: Ideaal voor expat gezinnen

Voor expat gezinnen die op zoek zijn naar een rustige omgeving met goede scholen en groene parken, is Voorburg een uitstekende optie. Met kinderen is het prettig om buiten de drukte van de stad te wonen, met natuurlijk wel de internationale scholen en andere voorzieningen in de buurt. Voorburg ligt tegen Den Haag aan, dus ook het stadscentrum is zo te bereiken. 

 

Wassenaar: Luxe in het groen

Wassenaar is de ultieme bestemming voor expats die een woning zoeken in het hogere segment. Wassenaar staat bekend om zijn exclusieve villa's, omgeven door groene bossen en weelderige tuinen. Wassenaar is de ideale ontsnapping uit de stad maar met gemakkelijke toegang tot Den Haag en internationale scholen.

 

Scheveningen: Strandplezier 

Voor wie verliefd is op de zee en het strand biedt Scheveningen een levendige kustgemeenschap. Het strand en de haven van Scheveningen zijn een uitstapje voor velen en in deze omgeving wonen is een waar voorrecht. Met de vele restaurants en winkels in de omgeving is het prettig wonen en Scheveningen is vanuit Den Haag centrum goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Von Poll Real Estate als vastgoedspecialist voor expats

Als expat is het vinden van het juiste huis in een nieuwe stad een belangrijke stap. Dat is waar Von Poll Real Estate in beeld komt. Ons team zorgt ervoor dat klanten zich prettig en thuis voelen in een nieuwe omgeving. Wij kennen de markt én de stad. Mede dankzij onze eigen internationale ervaring begrijpen wij de wensen en behoeften van expats. Of u nu op zoek bent naar een appartement in het Statenkwartier, een herenhuis in de Archipelbuurt of een villa in Wassenaar, wij zijn er om u te begeleiden bij het vinden van uw ideale koopwoning of comfortabele huurwoning. Neem vandaag nog contact op met Von Poll Real Estate en laat ons u helpen bij het vinden van uw perfecte plek in Den Haag.