De Nederlandse huizenmarkt in het najaar: kansen en inzichten

Nieuws

De Nederlandse huizenmarkt in het najaar: kansen en inzichten

Waar, en voor wie, liggen er dit najaar kansen op de vastgoedmarkt? Prinsjesdag is altijd een mooi moment om in te checken op de stand van zaken in de markt. De overdrachtsbelastingtarieven, groeiende aandacht voor duurzaamheid en de politieke spanningen blijven voer voor discussie, maar één ding is zeker: Amsterdam is en blijft een aantrekkelijke woonstad. Met deze blog informeren we u over de mogelijkheden die het najaar te bieden heeft, of u nu uw woning wilt verkopen, op zoek bent naar een nieuwe woning of verhuurder bent.

Voor verkopers: een gunstig speelveld

Voor verkopers biedt het najaar van 2023 interessante mogelijkheden. Ondanks de uitdagingen in de markt blijft de vraag naar woningen hoog. De gestegen rente kan kopers aansporen om hun zoektocht te versnellen en beter uit te stippelen, waardoor uw woning kan rekenen op gerichte en oprechte aandacht. Ons team bij Von Poll Real Estate kan u helpen bij het bepalen van de juiste prijsstrategie en marketingaanpak om uw woning snel en tegen de beste voorwaarden te verkopen. Overbieden is nog steeds aan de orde, maar het verschilt per buurt, straat en soms zelfs pand in hoeverre er rekening gehouden moet worden met overbieden. Een expert in de markt kan u het best helpen met een aanpak die past bij uw wensen. 

Voor woningzoekers: de tijd om te handelen

Voor woningzoekers is het najaar een uitgelezen kans om actie te ondernemen. Hoewel de markt competitief blijft, kunnen de gestegen rentetarieven de druk op de prijzen verminderen. Bovendien kunnen de aankomende veranderingen in Prinsjesdag beleidsmaatregelen met zich meebrengen die uw financiële positie beïnvloeden. De overdrachtsbelasting bij de aankoop van een woning blijft ook in 2024 2% wanneer u zelf de woning gaat bewonen. Onze aankoopmakelaars bij Von Poll Real Estate kunnen u helpen bij het vinden van uw droomwoning en het navigeren door het koopproces.

Voor verhuurders: profiteer van de dynamische markt

Verhuurders hebben ook reden tot optimisme dit najaar. Ondanks de strengere regelgeving en aangekondigde plannen van de overheid, blijft de vraag naar huurwoningen aanhoudend hoog, vooral in stedelijke gebieden. In veel gevallen kunnen investeerders nog steeds aantrekkelijke rendementen behalen. Als u overweegt uw woning te verhuren, staan onze experts bij Von Poll Real Estate klaar om u te adviseren over de juiste huurconstructie en -voorwaarden, zodat u het meeste uit uw vastgoedbelegging kunt halen. Natuurlijk houden we u ook op de hoogte van nieuwe of herziene plannen en wetgeving vanuit de politiek. 


Of u nu uw woning wilt verkopen, op zoek bent naar uw droomhuis of overweegt te investeren in vastgoed, het najaar van 2023 biedt kansen. Bij Von Poll Real Estate begrijpen we de nuances van de Nederlandse vastgoedmarkt en hebben we een uitgebreid internationaal netwerk om u te ondersteunen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk gesprek. Ons team van makelaars staat voor u klaar om uw doelen te bespreken en u te begeleiden in dit boeiende najaar op de vastgoedmarkt. Samen kunnen we de beste strategie ontwikkelen om uw vastgoeddoelen te verwezenlijken.