5 Valkuilen Bij Een Huis Kopen Zonder Makelaar

Nieuws

5 Valkuilen Bij Een Huis Kopen Zonder Makelaar

Een huis kopen is spannend. Zeker wanneer het om een woning gaat die je graag wilt. Daarnaast komt er bij het kopen van een huis heel wat kijken: van de woning bezichtigen tot onderhandelen over de prijs en de juridische en financiële rompslomp. Uiteraard vind je al deze informatie online, maar je kunt natuurlijk ook een echte professional inschakelen, zoals een aankoopmakelaar. Nog vaak wordt getwijfeld aan de toegevoegde waarde van een aankoopmakelaar. Wat doet hij of zij voor jou als koper? En waarom kan een aankoopmakelaar zo waardevol voor je zijn bij de aankoop van jouw droomhuis?

1. Opkomen voor jouw belangen
Een makelaar neem je in de arm, zodat deze je kan helpen met de aankoop van jouw droomhuis. Als je die eenmaal hebt gevonden is het prettig dat er iemand naast je staat met de juiste kennis en ervaring. Iemand die jou zowel juridisch als financieel advies kan geven. De aankoopmakelaars bij Von Poll zorgen voor rust in het proces en staan met beide benen op de grond. Daarnaast geven ze jou een eerlijk advies over of de woning de vraagprijs waard is en of je wel of niet moet doorgaan met de koop.

2. Eerdere toegang tot woningaanbod
De woningmarkt en het woningaanbod is geheel transparant. Denk maar aan Funda waar je alle huizen vindt die er te koop staan. Doordat we bij Von Poll werken met een centraal systeem, zijn we vaak eerder op de hoogte van het nieuwste woningaanbod dan wanneer jij zelf op zoek gaat. Hierdoor kunnen we snel schakelen en eerder een afspraak maken met een collega-makelaar om jouw droomhuis te bezichtigen.

3. Zakelijk betrokken
Als koper is de kans groot dat je emotioneel verwikkeld raakt wanneer je denkt jouw droomhuis te hebben gevonden. Een makelaar is ook emotioneel betrokken, maar blijft zakelijk wanneer dat nodig is. Dat is niet alleen erg gunstig maar vooral ook belangrijk in het koopproces. De aankoopmakelaars van Von Poll bewaken de tactiek en houden de met jou afgesproken koers aan. We geven aan wat de woning waard is en bewaken een eventuele emotionele uitklapper naar boven, zodat jij niet te veel betaalt.

4. Meer kennis en ervaring in onderhandelingen
Onderhandelen is echt een vak en iets wat we bij Von Poll dan ook dagelijks doen! Het is net als ademen: we hoeven er niet over na te denken. Alle makelaars bij Von Poll weten wat een goede prijs is, hoe we ‘het spel’ moeten spelen en welke tactiek we aan moeten houden. Allemaal met hetzelfde doel: dat jij jouw droomhuis voor de juiste prijs kunt aankopen.

5. Verwerken van juridische en administratieve rompslomp
Een huis kopen is nogal een proces. Van een woning zoeken en bezichtigen tot het opstellen en controleren van de koopakte tot de juiste stukken naar de notaris sturen. Daarnaast moet het proces bewaakt worden wat betreft financieringsvoorbehoud en waarborgsom. Om maar een paar zaken te noemen. Dit alles – en meer – neemt een aankoopmakelaar voor jou uit handen. Bij Von Poll weten we precies wat er wanneer moet gebeuren. En dat doen we graag voor je, zodat jij straks de sleutel van je woning krijgt en die eerste stap in je droomhuis zet!

Persoonlijk advies van onze makelaars
Denk je eraan een huis te gaan kopen of verkopen? En wil je weten wat voor jou de beste tijd en strategie is? Neem dan contact op met onze makelaars voor een gratis kennismaking en advies. Dat kan makkelijk door een bericht te sturen naar info@von-poll.nl of te bellen naar 020-2159988.