Von Poll X Earthtoday

Nieuws

Von Poll X Earthtoday

De missie van EarthToday is mensen bewust(er) maken van de staat van de aarde en natuurbescherming op grote schaal versnellen. Ze verbinden bedrijven, individuen en natuurbeschermingsorganisaties in een geheel nieuw samenwerkingsmodel om content te delen en natuur te beschermen. Meter x meter. Voor slechts 1,20 euro beschermt u al één vierkante meter natuur en ontvangt u een bewijs van bescherming op uw naam. Daarnaast biedt de organisatie ook een ‘purpose portal’ waar betrokken organisaties en personen hun unieke beschermde m² virtueel kunnen bezoeken en nieuws en artikelen kunnen lezen en delen. In dit artikel vertellen we u over de samenwerking tussen Von Poll en EarthToday en wat dit voor u, als koper of verkoper, betekent.

1. Waar staat EarthToday voor?
Op de internationale Dag van de Aarde, 22 april 2021 werd EarthToday gelanceerd. Hun missie? Mensen bewust(er) maken van de staat van de aarde en natuurbescherming op grote schaal versnellen. Dat is nodig want diverse wetenschappers zijn het erover eens dat we 50% van de aarde moeten beschermen vóór 2050 om onze toekomst, en die van 80% van andere diersoorten, veilig te stellen. We zitten nu op 15%.

Door een unieke samenwerking met gereputeerde internationale natuurbeschermingsorganisaties kan EarthToday mensen, en bedrijven, de mogelijkheid bieden om op een laagdrempelige manier natuur te beschermen. Bedrijven kunnen m² beschermde natuur koppelen aan de verkoop van hun diensten of producten en weggeven aan hun klanten. Individuen kunnen voor 1,20 euro direct vierkante meters beschermen en krijgen een uniek certificaat van bescherming op hun naam. Hiervoor beschermt EarthToday een m² natuur én wordt er een extra m² onder bescherming genomen. Deze worden beschermd door de Union of Nature Foundation; een nieuw internationaal samenwerkingsverband van gereputeerde natuurbeschermingsorganisaties, waaronder Rewilding Europe, WILD Foundation, IFAW, Peace Parks Foundations, Rainforest Trust en Fundaçion Rewilding Argentina.

Naast het distribueren van certificaten van beschermde m² natuur, fungeert EarthToday.com als ‘purpose portal’. Een plek waar u virtueel kunt afreizen naar je beschermde m² en inspirerende content kunt lezen of delen over alles wat er gebeurt op en rondom EarthToday.

2. Waarom gaat Von Poll met EarthToday in zee?
Het is evident dat er iets gedaan moet worden aan de vervuiling van onze aarde. Het kijken naar hoe we de CO₂-uitstoot kunnen minimaliseren is daar een onderdeel van. Bij Von Poll geloven we dat hoe meer mensen dit doen, hoe beter. Voor een makelaarskantoor is dit nog best een uitdaging. Toen we hoorden over EarthToday, sprak dat direct iedereen binnen ons team aan en zijn we gaan kijken hoe we de m² beschermde natuur konden koppelen aan ons werk. Dat was heel gauw duidelijk. Bij Von Poll geven we namelijk een relatiegeschenk bij de aankoop en verkoop van een woning. Dat is nu een blijvend geschenk met impact; beschermde natuur. Dankzij EarthToday kunnen we ons werk doen én teruggeven aan de aarde.

3. Wat houdt de samenwerking precies in?
Bij de aankoop of verkoop van een woning ontvangen cliënten van Von Poll een (of meerdere) vouchers. Iedere voucher staat voor een x aantal m² die u kunt claimen bij EarthToday.

4. Wat betekent dit voor mij als koper/verkoper?
Als koper of verkoper hoeft u niets te doen, behalve de voucher die u ontvangt na de aan- of verkoop van uw woning te claimen op EarthToday.com. U ontvangt een ‘bewijs van bescherming’ van uw m² geregistreerd op uw naam met unieke geolocatie. Hiermee kunt u virtueel afreizen naar uw beschermde natuur.

5. Kan ik zelf ook bijdragen aan EarthToday?
Iedereen kan bijdragen aan EarthToday als hij of zij dat zou willen. Naast heel wat organisaties hebben ook prominente Nederlanders zich bij dit initiatief aangesloten, zoals Jan Terlouw, Typhoon, Humberto Tan en Frederique van der Wal. Wilt u graag meer weten of u aansluiten bij dit initiatief? Op EarthToday.com leest u er meer over.

Persoonlijk advies
Denkt u eraan een huis te gaan kopen of verkopen en vindt u het – net als wij bij Von Poll en EarthToday – belangrijk om bij te dragen aan de bescherming van de aarde en natuur? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze makelaars voor een gratis kennismaking en advies. Dat kan gemakkelijk door een mail te sturen naar info@von-poll.nl of te bellen naar 020-2159988.