“Dankzij EarthToday kunnen we ons werk doen én iets teruggeven aan de aarde“

Nieuws

“Dankzij EarthToday kunnen we ons werk doen én iets teruggeven aan de aarde“

INTERVIEW EARTHTODAY – JOAN DIK

Joan Dik: “Dankzij EarthToday kunnen we ons werk doen én iets teruggeven aan de aarde“.

De missie van EarthToday is mensen bewust(er) maken van de staat van de aarde en natuurbescherming op grote schaal versnellen. Samen met gereputeerde natuurbeschermingsorganisaties beschermen ze onze aarde, meter voor meter. Voor slechts 1,20 euro beschermt u al één vierkante meter natuur en ontvangt u een bewijs-van-bescherming op naam. Daarnaast biedt de organisatie een ‘purpose portal’ waar betrokken organisaties en personen hun beschermde m² virtueel kunnen bezoeken en content kunnen delen en lezen over natuurbescherming, maar ook over andere onderwerpen binnen het brede kader van een mooier morgen. Joan Dik, Register Makelaar Taxateur bij Von Poll, vertelt over de samenwerking tussen Von Poll en EarthToday, de gedeelde visie en bijdragen aan de natuur: “Zij hebben de knowhow en brains waardoor ze grote stappen kunnen maken. We staan volledig achter hun visie en denken dat dit heel groot kan worden”.

Om de aarde leefbaar te houden, moet voor 2050 zo’n 50% van het aardoppervlak worden beschermd. Inmiddels committeerden al vijftig landen zich om 30% van de aarde te beschermen. Maar een mechanisme om dat te bereiken, ontbrak nog. Daarom sloeg een groep ondernemers en specialisten uit de media- en techsector de handen ineen met natuurbeschermers. Ze namen het heft in eigen handen en werkten aan een oplossing voor deze grote uitdaging. Het resultaat is EarthToday: een samenwerkingsmodel tussen bedrijven, individuen en natuurbeschermingsorganisaties dat zich richt op de versnelling van natuurbescherming.

Iedereen kan meedoen. Voor 1,20 euro beschermt een individu al één m² natuur en brengt de natuurbeschermingsorganisaties een nieuwe m² onder bescherming. Bedrijven kunnen m² beschermde natuur koppelen aan de verkoop van hun diensten of producten en weggeven aan hun klanten. Een inclusief model dat de wereldwijde natuurbescherming van de natuur versnelt, waarbij de impact direct meetbaar is.

Duurzame relatiegeschenken
“Het is evident dat er iets gedaan moet worden aan de vervuiling van onze aarde. Het kijken naar hoe we de CO₂-uitstoot kunnen minimaliseren is daar een onderdeel van. Bij Von Poll geloven we dat hoe meer mensen dit doen, hoe beter. We doen bijvoorbeeld bezichtigingen en afspraken al per fiets, in plaats van de auto. Maar we willen meer doen dan alleen CO₂ reductie. Toen we hoorden over EarthToday, sprak dat direct iedereen binnen ons team aan en zijn we gaan kijken hoe we de m² beschermde natuur konden koppelen aan ons werk. Dat was heel gauw duidelijk. Bij Von Poll geven we namelijk een relatiegeschenk bij de aankoop en verkoop van een woning. Dat is nu een blijvend geschenk met impact; beschermde natuur. Dankzij EarthToday kunnen we ons werk doen én teruggeven aan de aarde.”

Onderscheiden
Bij de aankoop of verkoop van hun woning ontvangen cliënten van Von Poll een (of meerdere) voucher(s) als geschenk. Iedere voucher staat voor een x aantal vierkante meters. Na uitgave kunnen ze via EarthToday.com geclaimd worden. U ontvangt een ‘certificaat van bescherming’, uitgegeven door Union of Nature Foundation (een samenwerkingsverband van natuurbeschermingsorganisaties) waardoor de vierkante meter op naam wordt geregistreerd, voorzien van een unieke geolocatie. Vanaf dat moment kan er een virtuele reis gemaakt worden naar de specifieke beschermde m² natuur. Ook is er meer te leren over wie deze m² onder bescherming heeft en waarom dat belangrijk is.

“We zijn één van de eerste kantoren die dit doen en ik denk – en hoop – dat onze cliënten er goed op reageren. Hopelijk kunnen we deze lijn verder doortrekken, zodat het nog meer onderdeel wordt van ons kantoor en werkwijze. Von Poll wil zich als makelaarskantoor graag onderscheiden en bijdragen aan onze planeet. Dan is het toch super als je in een gesprek niet alleen praat over de ver- of aankoop van een woning, maar ook over de bescherming van natuurgebieden!”