Oudezijds Voorburgwal 138

1012 GH Amsterdam

€ 1.500.000,- k.k.

Omschrijving

*** For English, please see below ***

RIJKELIJK WONEN IN EEN STATIG EN SFEERVOL GRACHTENPAND MET VERGUND BED & BREAKFAST EN EEN BRUTO VLOEROPPERVLAK VAN 187 (GBO 163 M2) IN HARTJE AMSTERDAM. DEZE UNIEKE WONING MET DAKTERRAS IS GELEGEN OP EIGEN GROND EN IS VERDEELD OVER VIER VERDIEPINGEN.

Karakteristiek gemeentelijk monumentaal pand aan een van de leukste delen van de Oude Stad in het roemruchte Blauwlakenblok, een binnenhof tussen de Oudezijds Voorburgwal en de Warmoesstraat. De woning heeft een royale maatvoering en kan naar eigen smaak worden ingericht en ingedeeld. Op dit moment bestaat het pand uit het woongedeelte (souterrain, begane grond & eerste verdieping) en een Bed & Breakfast op de bovenste twee verdiepingen. De B&B is een zelfstandige woonunit met een eigen opgang, maar alle verdiepingen zijn via het gemeenschappelijk trappenhuis met elkaar verbonden en daardoor is het pand ook zeer geschikt als woonhuis.

LOCATIE
De Oudezijds Voorburgwal is een straat en gracht in de volksmond genaamd “De Wallen”, in het centrum van Amsterdam. Het is een levendige buurt met vele terrassen, horecagelegenheden, en langsvarende boten. Een plek waar de hechte gemeenschap van bewoners en ondernemers nog steeds voelbaar is. Naast diverse supermarkten op loopafstand (Dirk van den Broek, AH, Spar) kent de buurt ook ambachtelijke bakkers, slagers, groenteboeren en vishandels en is er op de Nieuwmarkt elke week op zaterdag een biologische markt met een ruim aanbod aan producten.

De Oudezijds Voorburgwal loopt van de Grimburgwal ter hoogte van de Oudemanshuispoort tot voorbij de Oude kerk waar de Oudezijds Voorburgwal overgaat in de Nieuwebrugsteeg die uitmond op de Prins Hendrikkade met een rechte doorsteek naar het Centraal Station.

Binnen een straal van 1 kilometer bevinden zich verschillende high lights zoals De Bijenkorf, W Hotel, Soho House, the Dutches, Grand Hotel Krasnapolsky, Hotel V, het Paleis op de Dam en Gassan Diamonds.

Op nog geen 5 minuten fietsen, vind je de fameuze 9 straatjes vol hippe winkels en boetieks.

De woning is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Alle haltes voor trein, tram, metro en bus van het openbaar vervoersnet binnen Amsterdam en daarbuiten bevinden zich op circa 350 – 700 meter loopafstand van de woning. Bovendien loop je in 5 minuten naar één van de haltes van de Noord/Zuidlijn op het Rokin

INDELING
De entree aan de zijde van de Oudezijds Voorburgwal is beveiligd met een belsysteem waarmee het hek alleen door de bewoners van het Blauwlakenblok voor bezoekers kan worden geopend.

Souterrain en begane grond:
Wat direct opvalt bij binnenkomst is de zee van licht, splitslevels en unieke hoge plafonds. Via de voordeur betreedt je de ruime woonkeuken in het souterrain welke is voorzien van alle noodzakelijke inbouwapparatuur zoals een 5-pits gasfornuis met afzuigkap, combi- oven, stoomoven, vries/koelcombinatie en vaatwasser. De keuken is voorzien van een zwarte natuurstenen vloer en heeft klassiek witte keukenkasten, rvs spoelbakken en een zwart granito aanrechtblad. Vanaf de keuken ga je via enkele traptreden naar het eerste splitslevel, welke op dit moment is ingedeeld als zitkamer en tevens de toegang is tot het separaat gasten toilet met fontein en een opbergkast.

Eerste en tweede verdieping:
Via de zitkamer ga je met een (halve) interne trap naar de 1e verdieping met een vrije hoogte van circa 3,7 meter waar een werkplek is gecreëerd met een zee aan licht en uitzicht op de binnenplaats. Rechts hiervan bevindt zich een ruime slaapkamer met badkamer en suite. De eenvoudig maar mooi afgewerkte badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel met ingebouwde opbergkasten en een toilet. Via de werkruimte kom je met enkele traptreden naar de sfeervolle zit/woonkamer op de 2e verdieping. De 9 ramen van het souterrain, de BG, 1e en 2e verdieping voorzien de woning van een zee aan licht.

Bed & Breakfast ( 3e en 4e verdieping)
De bovenste 2 verdiepingen (3e en 4e ) zijn op diverse manieren bereikbaar.

Er is een zelfstandige toegang via de buitentrap op de begane grond maar er is ook een toegang via de deur van de zitkamer op de BG en een toegang via een deur op de 2e verdieping.

Derde verdieping:
Binnenkomst op de overloop, welke toegang biedt tot alle vertrekken.

Als eerst de goed bemeten slaapkamer met grote ramen en vouwdeuren naar de woonkeuken en keuken die van alle gemakken voorzien, zoals een 3-pits gasfornuis met afzuiginstallatie, oven en vaatwasser.

Tevens op deze verdieping de nette en frisse badkamer met witte betegeling, wastafel met badkamermeubel inloopdouche met regen- en handdouchekop en een toilet. Een ruimte voor de wasmachine en droger en twee cv ketels die de gescheiden delen van het huis (appartement voor eigen bewoning en B&B) ieder afzonderlijk voorzien van warm water en gescheiden instelbare verwarming.

Vierde verdieping:
Via de interne trap kom je direct op de vierde verdieping in de sfeervolle en goed bemeten slaapkamer, met ook hier grote ramen en een Frans balkon. In deze kamer is voldoende ruimte voor een intieme zithoek en er is ook een werkplek gecreëerd.

Deze ruimte heeft een badkamer met bubbelbad, inloopdouche met regendouchekop, een badkamermeubel en toilet. De combinatie van strak wit betegelde muren, houten vloer en lamellen geven de badkamer een modern en tegelijkertijd klassiek uiterlijk.

Via de net afgeschermde trap toegang tot het ruime en zonnige dakterras met schitterend uitzicht en voldoende privacy.

Kortom: Een smaakvol en luxueus afgewerkt grachtenpand met ontzettend veel mogelijkheden. In deze woning word je ondergedompeld in een oase van rust in hartje Amsterdam! Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging!

BIJZONDERHEDEN
• Woonoppervlakte 163 m2 (NEN-2580 certificaat aanwezig)
• Bruto vloer oppervlakte 187 m2
• Heel grachten pand
• EIGEN GROND
• Woning met vergunde bed & breakfast, ook perfect als familiehuis!
• Gemiddelde netto omzet bed & breakfast: € 60.000,-
• Gemeentelijk monument
• Schilderwerk buiten gedaan in 2021
• Oplevering: in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

—————————————————-

LAVISH LIVING IN A STATELY AND ATTRACTIVE CANAL HOUSE WITH LICENSED BED & BREAKFAST AND A GROSS FLOOR AREA OF 187 (GFA 163 M2) IN THE HEART OF AMSTERDAM. THIS UNIQUE HOUSE WITH ROOF TERRACE IS LOCATED ON PRIVATE LAND AND IS DISTRIBUTED OVER FOUR FLOORS.

Characteristic municipal monumental building on one of the nicest parts of the Old Town in the illustrious Blauwlakenblok, an inner courtyard between Oudezijds Voorburgwal and Warmoesstraat. The house has a generous dimensions and can be furnished and classified according to your own taste. At the moment the property consists of the living area (basement, ground floor & first floor) and a Bed & Breakfast on the top two floors. The B&B is an independent residential unit with its own entrance, but all floors are connected to each other via the common staircase, making the property very suitable as a residential home.

LOCATION
The Oudezijds Voorburgwal is a street and canal popularly called “De Wallen”, in the centre of Amsterdam. It is a lively neighbourhood with many terraces, restaurants, and passing boats. A place where the close-knit community of residents and entrepreneurs can still be felt. In addition to various supermarkets within walking distance (Dirk van den Broek, AH, Spar), the neighbourhood also has artisan bakeries, butchers, greengrocers and fishmongers and there is an organic market on the Nieuwmarkt every Saturday with a wide range of products.

The Oudezijds Voorburgwal runs from Grimburgwal at the height of the Oudemanshuispoort to past the Oude Kerk where the Oudezijds Voorburgwal leads to Nieuwebrugsteeg, which leads to the Prins Hendrikkade with a straight cut through to Central Station.

Within a radius of 1 kilometre there are various high lights such as De Bijenkorf, W Hotel, Soho House, the Dutches, Grand Hotel Krasnapolsky, Hotel V, the Royal Palace and Gassan Diamonds.

Within 5 minutes by bike, you will find the famous 9 streets full of trendy shops and boutiques.

The house is easily accessible by public transport. All stops for train, tram, metro and bus of the public transport network within Amsterdam and beyond are approximately 350-700 meters walking distance from the house. In addition, you can walk to one of the stops of the North/South at Rokin in 5 minutes.

LAYOUT
The entrance on Oudezijds Voorburgwal side is secured with a bell system and the gate can only be opened for visitors by the residents of the Blauwlakenblok.

Basement and ground floor:
What immediately stands out upon entering is the sea of light, split levels and unique high ceilings. Through the front door you enter the spacious kitchen diner in the basement which is equipped with all necessary built-in appliances such as a 5-burner gas stove with extractor hood, combi oven, steam oven, freezer/cooler combination and dishwasher. The kitchen has a black natural stone floor and classic white kitchen cabinets, stainless steel sinks and a black granite counter top. From the kitchen you go via a few steps to the first split level, which is currently classified as a sitting room and also provides access to the separate guest toilet with washbasin and a storage cupboard.

First and second floor:
Via the sitting room you go with a (half) internal staircase to the 1st floor with a height of approximately 3.7 meters where a workplace has been created with a sea of light and a view of the courtyard. On the right side the spacious bedroom with bathroom en suite. The simple but beautifully finished bathroom has a bath, washbasin with built-in storage cupboards and a toilet. Via the workspace you take a few steps to the attractive sitting/living room on the 2nd floor. The 9 windows of the basement, the ground floor, 1st and 2nd floor provide the house with a sea of light.

Bed & Breakfast (3rd and 4th floor)
The top 2 floors (3rd and 4th) can be reached in various ways.

There is independent access via the outside staircase on the ground floor, but there is also access via the door of the sitting room on the ground floor and access via a door on the 2nd floor.

Third floor:
Entry on the landing, which provides access to all other areas.

First of all, the well-sized bedroom with large windows and folding doors to the kitchen diner and kitchen that are fully equipped, such as a 3-burner gas stove with extractor, oven and dishwasher.

Also on this floor the neat and fresh bathroom with white tiling, washbasin with bathroom furniture, walk-in shower with rain and hand shower head and a toilet. A space for the washing machine and dryer and two central heating boilers that provide the separate parts of the house (apartment for private residence and B&B) with hot water and separately adjustable heating.

Fourth floor:
The internal staircase takes you directly to the fourth floor in the attractive and well-sized bedroom, which also has large windows and a French balcony. In this room there is enough space for an intimate sitting area and a workplace has also been created.

This room has a bathroom with bubble bath, walk-in shower with rain shower head, bathroom furniture and toilet. The combination of sleek white tiled walls, wooden floor and slats give the bathroom a modern and at the same time classic look.

Access to the spacious and sunny roof terrace with stunning views and sufficient privacy via the just screened staircase.

In short: A tastefully and luxuriously finished canal house with many possibilities. In this house you will be immersed in an oasis of peace in the heart of Amsterdam! We would like to invite you for a viewing!

PARTICULARITIES
• Living area 163 m2 (NEN-2580 certificate available)
• Gross floor area 187 m2
• Very canal building
• OWN GROUND
• House with a licensed bed & breakfast, also perfect as a family home!
• Average net turnover bed & breakfast: € 60.000,-
• Municipal monument
• Exterior painting done in 2021
• Delivery in consultation

This information has been compiled by us with the necessary care. On our part, however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. Buyer has his own duty to investigate all matters that are important to him or her. The estate agent is an advisor to the seller regarding this property. We advise you to hire an expert (NVM) broker who will guide you through the purchasing process. If you have specific wishes regarding the house, we advise you to make this known to your purchasing broker in good time and to have them investigated independently. If you do not engage an expert representative, you consider yourself to be expert enough by law to be able to oversee all matters of interest. The NVM conditions apply.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 1.500.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Bouwjaar
1706
Woonoppervlakte
163 m2
Perceel oppervlakte
187 m2
Inhoud
553 m3
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3

Plattegronden

Kaart

Vergelijkbaar

 • € 1.500.000,- k.k. - Amsterdam - Kromme Waal 18: 450 m
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.485.000,- k.k. - Amsterdam - Singel 116C: 550 m
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.525.000,- k.k. - Amsterdam - Herengracht 185c: 600 m
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.200.000,- k.k. - Amsterdam - Keizersgracht 49B: 800 m
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.500.000,- k.k. - Amsterdam - Korte Prinsengracht 99-2: 1.000 m
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.200.000,- k.k. - Amsterdam - Egelantiersgracht 29-2: 1.000 m
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.195.000,- k.k. - Amsterdam - Prinsengracht 286D: 1,0 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.100.000,- k.k. - Amsterdam - Lindengracht 69hs: 1,1 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 2.950.000,- k.k. - Amsterdam - Leidsegracht 39: 1,1 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.050.000,- k.k. - Amsterdam - Nieuwe Prinsengracht 8-3: 1,3 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.995.000,- k.k. - Amsterdam - Prinsengracht 514A: 1,3 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.500.000,- k.k. - Amsterdam - Amstel 306H: 1,3 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.250.000,- k.k. - Amsterdam - Da Costastraat 94hs: 1,6 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.150.000,- k.k. - Amsterdam - Overtoom 136HS+O: 2,0 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.150.000,- k.k. - Amsterdam - Van Ostadestraat 137hs: 2,3 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.250.000,- k.k. - Amsterdam - Tweede Oosterparkstraat 211H: 2,4 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.550.000,- k.k. - Amsterdam - Van Eeghenstraat 27II: 2,4 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.200.000,- k.k. - Amsterdam - Gijsbrecht van Aemstelstraat 9II: 2,4 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.100.000,- k.k. - Amsterdam - Hondecoeterstraat 5A: 2,5 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 2.000.000,- k.k. - Amsterdam - Jacob van Lennepkade 289H: 2,9 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.095.000,- k.k. - Amsterdam - Grevelingenstraat 9-2: 3,1 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.050.000,- k.k. - Amsterdam - Mercatorplein 36H: 3,1 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.300.000,- k.k. - Amsterdam - Michelangelostraat 9hs: 3,2 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 2.950.000,- k.k. - Amsterdam - Valeriusplein 40A: 3,3 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 2.350.000,- k.k. - Amsterdam - Schubertstraat 58: 3,3 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.100.000,- k.k. - Amsterdam - Galileiplantsoen 76: 3,7 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.750.000,- k.k. - Amsterdam - Bennebroekstraat 11E: 4,0 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.250.000,- k.k. - Amsterdam - Van Tuyll van Serooskerkenweg 102III: 4,0 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.350.000,- k.k. - Amsterdam - Moestuinlaan 34*: 4,2 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.225.000,- k.k. - Amsterdam - Randmeersingel 3: 4,7 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.795.000,- k.k. - Amstelveen - Keizer Karelweg 398: 7,5 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.595.000,- k.k. - Amstelveen - De Savornin Lohmanlaan 31: 8,1 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.595.000,- k.k. - Amstelveen - Mr. F.A. van Hallweg 3: 8,3 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg
 • € 1.795.000,- k.k. - Zaandam - Ringdijk 1: 12 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.286.531/124244226.jpg