Mercatorplein 36 H

1056 CL Amsterdam

€ 1.050.000,- k.k.

Omschrijving

*** For English, please see below ***

LOFT-ACHTIG EN WAANZINNIG GOED AFGEWERKT APPARTEMENT/PENTHOUSE VAN 165 M2 AAN HET HIPPE MERCATORPLEIN! SPREKEN LICHT, RUIMTE, PRIVACY EN LUXE U AAN? MAAK DAN SNEL EEN AFSPRAAK OM DEZE UNIEKE WONING TE BEZICHTIGEN.

Het appartement met externe berging en lift biedt veel mogelijkheden en ligt in een van de bruisendste delen van De Baarsjes. De woning heeft een royale maatvoering met veel ramen en hoge plafonds. In 2018 is de woning intern compleet gerenoveerd dus inpakken en verhuizen is hier het devies!

LOCATIE

Het Mercatorplein is een ruim ontworpen plein en ligt in het verlengde van de Jan Evertsenstraat. In de buurt zijn diverse mogelijkheden voor de dagelijkse boodschappen zoals Albert Heijn, Dirk van den Broek, Etos en Kruidvat, maar natuurlijk ook de lokale groente- en visboer en slager vindt u in de Jan Evertsenstraat.
Daarbij zijn er in de directe nabijheid veel leuke winkels, restaurants en cafés zoals Edel, Zurich, Het Wilde Westen en ook BARTACK. Voor het nodige vertier bent u binnen 5 fietsminuten in de bruisende Jordaan of u pakt een film in de Hallen. Voor sport en ontspanning zijn het Erasmuspark en Rembrandtpark op steenworp afstand.
De woning ligt gunstig ten opzichte van diverse uitvalswegen (A10, A4 en A5) en het openbaar vervoer (tram 7 & 13 / bus 15 & 18 / metro 51 / NS treinstation Lelylaan). Daarnaast bent u binnen 20 minuten op het Centraal Station.

Parkeren geschiedt middels een vergunning en de wachttijd is beperkt.

INDELING

Het appartement beschikt over 2 voordeuren. De hoofdingang bevindt zich aan het Mercatorplein waarbij u via het gemeenschappelijke entree per lift en/of trap de woning op de 4e etage bereikt. U kunt echter ook via een eigen entree in de Mercatorstraat de woning betreden.

De indeling zal verder via het gemeenschappelijke entree omschreven worden.

Vierde verdieping:
Entree via de ruime hal met separaat toilet, opbergkast en trap die u naar de vijfde etage brengt.
Wat direct opvalt bij binnenkomst in de sfeervolle woonkeuken is de zee aan ruimte en licht, door de enorme raampartijen. Direct rechts treft u de luxe open keuken welke van alle gemakken is voorzien, zoals een quooker, 5-pits gasfornuis met afzuigkap, koelkast met vriezer en wijnklimaatkast. De donkere kleurstelling combinatie met het lichtgrijze beton look-a-like aanrechtblad geven de keuken een luxe en moderne uitstraling. Het ruime kookeiland fungeert tevens als bar.

De woonkamer zelf is meer dan riant te noemen. En wat een uniek uitzicht over het Mercatorplein en de -straat via de grote aantallen Velux-ramen. De woonkamer beschikt over een sfeervolle gashaard en kan op verschillende manieren ingedeeld worden. Er is meer dan voldoende ruimte voor een flinke zithoek, grote eettafel en eventueel een aparte werkplek of TV-hoek.

Via de open living komt u in een semi-open ruimte, welke op dit moment is ingericht als werkkamer. Deze kamer kan op eenvoudige wijze van de woonkamer gescheiden worden middels bijvoorbeeld een stoere stalen taats-deur met glas.

Vijfde verdieping:
Middels de nette en brede trap betreed u de overloop welke toegang biedt tot alle ruimtes zoals een inbouwkast, wasruimte, separaat toilet en de slaapkamer.

De slaapkamer is met recht een master-bedroom te noemen, mede door het formaat en de open badkamer. WOW, u waant zich in hip hotel aangezien de open badkamer van enorm veel luxe is voorzien zoals een vrijstaand ligbad, walk-in shower met regendouche en een wasbak met wastafelmeubel. Ook deze ruimte is voorzien van enorm veel licht door de raampartijen in zowel de muren als in het plafond. De combinatie van houten dakspanten, zwarte opbouwspots en gestuukte witten muren geven de slaapkamer een uniek en sfeervol uiterlijk.

Zowel de woonverdieping als de slaapverdieping zijn voorzien van een lichtgrijze gietvloer.

Derde etage:
In de werkkamer op de vierde etage bevindt zich een fraai vormgegeven open trap naar beneden, welke u naar de logeerkamer brengt. De logeerkamer is praktisch van formaat en tevens voorzien van veel licht en een mooie (lamel)houten vloer.

Tweede etage:
Dezelfde trap kunt u nog een verdieping naar beneden nemen naar de tweede luxe en zeer smaakvolle badkamer, welke is voorzien van walk-in shower met regendouche, ingebouwde wastafel en extra toilet.

Eerste verdieping:
Deze ruimte is momenteel ingericht als muziekstudio maar kan uiteraard voor vele doeleinden gebruikt worden. Denk daarbij aan een extra logeerkamer, werk-, TV- of speelkamer voor de kids.

Begane grond:
De trap eindigt op de begane grond, waar u de privé-ingang op straatniveau aan de achterzijde van het complex in de Mercatorstraat treft. Deze ruimte is voorzien van een tegelvloer en een extra separaat toilet.

Souterrain:
In de onderbouw van het complex bevindt zich een afgesloten prive berging. Deze berging is momenteel verhuurd aan een medebewoner van het gebouw. De nieuwe eigenaar kan de berging zelf in gebruik nemen of het huurcontract voortzetten.

De woning is tot in de puntjes afgewerkt en zeer netjes bewoond door de huidige eigenaren. In 2018 is alles vernieuwd dus denk daarbij ook aan isolatie, leidingen, elektra etc. Eigenlijk koopt u dus een woning van 3 jaar oud in een authentiek jasje.

De Vereniging van Eigenaren is gezond en actief. Er hebben het afgelopen jaar intensieve werkzaamheden aan de gevel en het dak plaatsgevonden en in het voorjaar zal de lift vernieuwd worden. Deze (extra) kosten zullen door verkoper voldaan worden.

Kortom: een waanzinnig appartement op een supergave locatie in Amsterdam. Echt een geweldig licht appartement, uniek in zijn soort!

Bijzonderheden:
– 165 m2 (NEN280-certificaat aanwezig)
– 2 entrees, waarvan 1 volledig privé
– LIFT
– Statig pand
– Meerdere slaapkamers (minimaal 2)
– 2 badkamers
– 4 toiletten
– Riante woonkamer met open keuken en gashaard
– Superlicht!
– Verschillende (op)bergmogelijkheden
– Externe berging in souterrain
– Compleet afgewerkt, alles is in 2018 vernieuwd
– Erfpacht afgekocht tot april 2045
– Eeuwigdurende erfpacht indicatie € 1500 per jaar of € 33.000 afkoop
– Actieve VvE, professioneel beheerd door Munnik VvE Beheer
– Maandelijkse servicekosten € 252,89
– Overdracht: in overleg / januari 2022

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

————————————————————–

LOFT-LIKE AND WELL FINISHED APARTMENT/PENTHOUSE OF 165 M2 ON SPARKLING MERCATORPLEIN!
DO LIGHT, SPACE, PRIVACY AND LUXURY APPEAL TO YOU? THEN WE KINDLY ADVICE YOU to MAKE AN APPOINTMENT QUICKLY AND VIEW THIS UNIQUE PROPERTY.

The apartment with external storage and elevator offers many possibilities and is located in one of the most vibrant parts of De Baarsjes. The house has a generous dimension with many windows and high ceilings. It was completely renovated internally in 2018, so packing and moving is the motto here!

LOCATION

Mercatorplein is a spaciously designed square and is an extension of Jan Evertsenstraat. There are various options for daily shopping nearby such as Albert Heijn, Dirk van den Broek, Etos and Kruidvat, but of course you will also find the local vegetable and fishmonger and butcher on Jan Evertsenstraat.

In addition, there are many nice shops, restaurants and cafes such as Edel, Zurich, Het Wilde Westen and BARTACK in the immediate vicinity. For the necessary entertainment, you can reach the bustling Jordaan within 5 cycling minutes or catch a movie in De Hallen. For sports and relaxation, Erasmuspark and Rembrandt Park are just a stone’s throw away.

The house is conveniently located for various exit roads (A10, A4 and A5) and public transport (tram 7 & 13 / bus 15 & 18 / metro 51 / NS train station Lelylaan). In addition, on reaches Amsterdam Central Station within 20 minutes.

Parking is done by means of a permit and the waiting time is limited.

LAYOUT

The apartment has two front doors. The main entrance is located on Mercatorplein, where you reach the apartment on the 4th floor via the communal entrance by elevator and/or stairs. However, you can also enter the house through a private entrance on Mercatorstraat.

The layout will be further described via the communal entrance.

Fourth floor:
Entrance through the spacious hall with separate toilet, storage cupboard and stairs that take you to the fifth floor.
What immediately catches the eye when entering the attractive open kitchen is the abundance of space and light, due to the huge windows. Immediately to the right you will find the luxurious open kitchen which is fully equipped with as a Quooker tab, 5-burner gas stove with extractor hood, fridge with freezer and wine climate cabinet. The dark colour combination with the light gray concrete look-a-like counter top gives the kitchen a luxurious and modern look. The spacious kitchen island also functions as a bar.

The living room itself is more than spacious. And what a unique view over Mercatorplein and the street through the large numbers of Velux windows. The living room has an attractive gas fireplace and can be divided in different ways. There is more than enough space for a large sitting area, large dining table and possibly a separate workplace or TV corner.
Through the open living room you reach a semi-open area, which is currently furnished as an office. This room can be easily separated from the living room, for example by means of a sturdy steel pivot door with glass.

Fifth floor:
Through the neat and wide staircase you enter the landing which provides access to all rooms such as a fitted wardrobe, laundry room, separate toilet and the bedroom.

The bedroom can rightly be called a master bedroom, partly due to its size and the open bathroom. WOW, you will feel like you are in a hip hotel since the open bathroom is equipped with a lot of luxury such as a freestanding bath, walk-in shower with rain shower and a washbasin with cabinet. This space is also equipped with a lot of light through the windows in both the walls and the ceiling. The combination of wooden roof trusses, black surface-mounted spotlights and plastered white walls give the bedroom a unique and attractive appearance.

Both the living floor and the sleeping floor have a light gray cast floor.

Third floor:
From the office on the fourth floor, there is a beautifully designed open staircase down, which takes you to the guest room. The guest room is practical in size and also equipped with a lot of light and a beautiful semi-wooden floor.

Second floor:
You can take the same stairs down to the second luxurious and very tasteful bathroom, which is equipped with a walk-in shower with rain shower, built-in sink and extra toilet.

First floor:
This space is currently set up as a music studio, but can of course be used for many purposes. Think of an extra guest room, office space, TV area or playroom for the kids.

Ground floor:
The staircase ends on the ground floor, where you will find the private entrance at street level at the rear of the complex in Mercatorstraat. This room has a tiled floor and features an extra separate toilet.

Basement:
In the basement of the complex is a separated private storage room. This storage room is currently rented out to a fellow resident of the building. The new owner can use the storage room himself or continue the lease.
The apartment is finished to perfection and very neatly occupied by the current owners. Everything was renewed in 2018, which includes insulation, pipes, electricity, etc. This means that you are actually buying a 3-year-old house in an authentic jacket.

The Home Owners Association is healthy and active. Intensive work has been carried out on the facade and roof in the past year and the lift will be renewed in spring. These (extra) costs will be paid by the seller.

In short: an amazing apartment in a fantastic location in Amsterdam. A really great bright apartment, one of a kind!

PARTICULARITIES:
– 165 m2 (NEN280 certificate available)
– 2 entrances, 1 of which is completely private
– ELEVATOR
– Stately building
– Multiple bedrooms (minimum 2)
– 2 bathrooms
– 4 toilets
– Spacious living room with open kitchen and gas fireplace
– Super bright!
– Various (storage) options
– External storage in basement
– Completely finished, everything was renewed in 2018
– Leasehold surrendered until April 2045
– Perpetual leasehold indication € 1500 per year or € 33,000 to surrender
– Active VvE, professionally managed by Munnik VvE Beheer
– Monthly service costs € 252,89
– Transfer in consultation / January 2022

This information has been compiled by us with the necessary care. On our part, however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. Buyer has his own duty to investigate all matters that are important to him or her. The estate agent is an advisor to the seller regarding this property. We advise you to hire an expert (NVM) broker who will guide you through the purchasing process. If you have specific wishes regarding the house, we advise you to make this known to your purchasing broker in good time and to have them investigated independently. If you do not engage an expert representative, you consider yourself to be expert enough by law to be able to oversee all matters of interest. The NVM conditions apply.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 1.050.000,- k.k.
Status
Verkocht
Bouwjaar
1996
Energieklasse
A
Woonoppervlakte
165 m2
Inhoud
528 m3
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3

Plattegronden

Kaart

Vergelijkbaar

 • € 1.250.000,- k.k. - Amsterdam - Da Costastraat 94hs: 1,7 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.750.000,- k.k. - Amsterdam - Bennebroekstraat 11E: 2,0 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.195.000,- k.k. - Amsterdam - Prinsengracht 286D: 2,1 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 2.950.000,- k.k. - Amsterdam - Leidsegracht 39: 2,3 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.525.000,- k.k. - Amsterdam - Herengracht 185c: 2,5 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.100.000,- k.k. - Amsterdam - Lindengracht 69hs: 2,6 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.300.000,- k.k. - Amsterdam - Michelangelostraat 9hs: 2,7 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.485.000,- k.k. - Amsterdam - Singel 116C: 2,8 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.250.000,- k.k. - Amsterdam - Van Tuyll van Serooskerkenweg 102III: 3,0 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.500.000,- k.k. - Amsterdam - Kromme Waal 18: 3,5 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.500.000,- k.k. - Amsterdam - Amstel 306H: 3,6 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.050.000,- k.k. - Amsterdam - Nieuwe Prinsengracht 8-3: 3,7 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.050.000,- v.o.n. - Amsterdam - Nieuwe Keizersgracht 570L: 4,0 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.200.000,- k.k. - Amsterdam - Gijsbrecht van Aemstelstraat 9II: 4,5 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.250.000,- k.k. - Amsterdam - Tweede Oosterparkstraat 211H: 5,0 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.795.000,- k.k. - Amstelveen - Keizer Karelweg 398: 6,7 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.595.000,- k.k. - Amstelveen - Mr. F.A. van Hallweg 3: 7,4 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.225.000,- k.k. - Amsterdam - Randmeersingel 3: 7,8 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg
 • € 1.795.000,- k.k. - Zaandam - Ringdijk 1: 12 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/5.946.015/116501837.jpg