Gijsbrecht van Aemstelstraat 9 II

1091 TA Amsterdam

€ 1.200.000,- k.k.

Omschrijving

**** ENGLISH TRANSLATION CAN BE FOUND BELOW THE DUTCH TEXT *****

Riant ingedeeld 3-dubbel-bovenhuis met 2 terrassen en 3 balkons en eigen voordeur in de geliefde Weesperzijdebuurt, op een schitterende locatie vlakbij de Amstel.

In 2005 is het hele pand verbouwd en voorzien van een nieuwe fundering. Dit zeer luxe en bijzonder sfeervol afgewerkte appartement laat zich kenmerken door veel licht en privacy en ligt op EIGEN GROND.

Omgeving:

Het centrum, met alle bezienswaardigheden zoals musea, theaters, De Stopera, terrassen en restaurants, ligt op loopafstand. Aan de ene kant van de straat de Amstel en haar prachtige omgeving, terwijl het metrostation Wibautstraat aan de andere kant op nog geen 100 meter afstand ligt.

Nabijgelegen bars en restaurants zijn onder meer wijnbar Cote Wispe, verborgen juweeltje Rijsel voor fantastisch Frans-Vlaams eten, het immer populaire Cafe Restaurant De Ysbreeker, Cafe Hesp en de Amstelhaven voor een drankje en heerlijk eten met uitzicht op het water, Loulou pizza bar of Risto Enoteca PepeNero als je zin hebt in Italiaans.

Een grote Albert Heijn aan de Wibautstraat heeft alles wat je nodig hebt, maar als je iets vergeet, heeft ‘s werelds beste buurtwinkel Wibautmarkt het vast wel. Vers brood van de beroemde Hartog’s Volkoren Bakkerij en Milling in de buurt is een genot, terwijl Vincent Traiteur en Slagerij vlees van de beste kwaliteit heeft en Erik’s Delicatessen kan aan al uw kaas- en wijnbehoeften voldoen.

Deze buurt heeft geen tekort aan gastronomische hoogstandjes als aanvulling op de vele culturele mogelijkheden in de buurt, waaronder Theater Carré en het Amsterdam Opera House, een korte wandeling langs de Amstel.

De treinstations Amstel en Centraal zijn daardoor binnen 10 minuten bereikbaar. Te voet bent u zo de stad uit, met prachtige wandelingen of fietstochten langs de Amstel.

De A10 en daarmee ook de A1 en A2 is, via de Gooiseweg (S112), op enkele minuten afstand.

Indeling (van boven naar beneden):

Via de eigen entree op straatniveau betreedt u het appartement. U heeft dus ook een zelfstandig trappenhuis wat u niet met uw buren hoeft te delen.

Op de bovenste etage ligt de zonovergoten woonkeuken van maar liefst 34 m2, met aan beide zijden een dakterras en vrij uitzicht over de hele stad.
Beide kanten van de woonkeuken zijn uitgevoerd met vouwdeuren die over de gehele breedte open kunnen. Overdag schijnt de zon vóór op het terras aan de zuidzijde en ook op het achterterras schijnt de zon vanaf de middag tot ’s avonds laat. Bij mooi weer zit u in de open woonkeuken desgewenst comfortabel en beschut uit de zon, met een verkoelende wind, als op een overdekt terras. Het dakterras aan de zuidzijde heeft een zonneluifel en buitenverlichting.

De keuken zelf (Schmidt) is in 2020 vernieuwd en is uitgevoerd in een hele subtiele, warme en lichte rosé gouden tint. Uiteraard is de keuken voorzien van de noodzakelijke inbouwapparatuur zoals een Quooker, gasfornuis (Smeg) – alles van het merk Neff – met afzuigkap, stoomoven, magnetron, separate vriezer en een vaatwasser. Door het formaat van deze ruimte kan er met gemak een eiland aan de keuken toegevoegd worden.

Vanaf de woonkeuken leidt een eikenhouten open trap naar de lager gelegen (woon)verdieping.

Op de derde verdieping ligt over de gehele diepte van het pand een zonnige woonkamer met open haard aansluiting en 3 openslaande dubbele deuren naar het balkon (over de gehele breedte en 1,20 m diepte).
Ook hier is vrij uitzicht aan zowel voor- als achterzijde. Bij de volledige verbouwing in 2005 is deze verdieping verhoogd tot 2,75 meter.
In het woongedeelte aan de achterzijde is een designradiator, met een op maat gebouwde ombouw van eikenhout en er zijn inbouwspots in het plafond.
De voorzijde is thans in gebruik als eethoek en werkruimte maar kan ook makkelijk in gebruik genomen worden als derde slaapkamer met evt. een en-suite badkamer.

In de hal beschikt deze verdieping over een separaat toilet.

Op de tweede etage treft u 2 grote slaapkamers en 2 open badkamers, een berging/wasruimte/meterkast en een extra separaat toilet.

De slaapkamer aan de voorzijde heeft openslaande deuren naar het Franse balkon aan de voorgevel (zuidzijde).
In 2019 is deze slaapkamer voorzien van een prachtige en-suite badkamer met inloopdouche en een wastafel met vintage meubel.

De slaapkamer aan de achterzijde is met recht de master-bedroom te noemen. Deze enorme slaapkamer is voorzien van een beeldschone inloopkast en een prachtige ensuite badkamer.
De badkamer beschikt ook over een riante inloopdouche en wastafel met op maat gemaakt meubel en is voorzien van elektrische vloerverwarming.
De nieuwe eigenaar dient zelf een (vrijstaand) bad te plaatsen. Zowel de badkamer en inloopkast werden in 2020 geplaatst/compleet vernieuwd). Ook vanuit deze slaapkamer is er toegang tot een woningbreed balkon.

De bergruimte is efficient te gebruiken als opbergruimte. Er is voldoende plek voor de wasmachine en droger en hier zijn tevens de CV-ketel (2005) en elektra geplaatst.

Het appartement is tot in details afgewerkt en er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen.
Zo ligt er een massief eiken vloer met brede planken en zijn alle wanden en plafonds strak gestuukt. Alle kozijnen zijn voorzien van dubbel glas en alle muren, vloeren en het dak zijn geïsoleerd.

Kortom: een op eigen grond gelegen prachtig en riant ingedeeld appartement met een zee aan buitenruimtes.
Tel daar de luxe afwerking, uw eigen opgang en de smaakvolle materialen bij op en u heeft op een geliefde locatie vlakbij de Amstel een heerlijke huis.
Wellicht uw nieuwe thuis?

Bijzonderheden/kenmerken:

– Bouwjaar 1901
– Woonoppervlakte 159 m2
– Eigen grond
– Woonkeuken met 2 terrassen
– Riante woonkamer
– 2 slaapkamers, 2 badkamers
– Mogelijkheid om 3e slaapkamer te creëren
– Nieuwe keuken en 2 badkamers in 2020
– Balkons en dakterras achter zijn in 2016 vernieuwd
– Geheel gerenoveerd in 2005 en nieuwe elektrische installatie, gas- en waterinstallatie. Dakopbouw met 2 terrassen volledig vergund
– Nieuwe fundering 2005
– Hydrofoor voor optimale waterdruk aanwezig
– CV-combiketel (Remeha Quinta 2005) met warm water boiler
– Kleine VvE, 2 leden, interne administratie
– Maandelijkse servicekosten € 120,-
– Geen MJOP, 0.5% van de herbouwwaarde wordt jaarlijks gespaard
– Oplevering in overleg / kan snel

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

——————————————————————————————-

Spacious 3-double upstairs apartment with 2 terraces and 3 balconies and its own front door in the popular Weesperzijde neighbourhood, in a beautiful location near the Amstel.

In 2005, the entire building was renovated and provided with a new foundation. This very luxurious and very attractively finished apartment is characterized by a lot of light and privacy and is located on FREE HOLD LAND!

Location:

The city centre, with all sights such as museums, theatres, De Stopera, terraces and restaurants are within walking distance.
The Amstel river and its beautiful surroundings are at one end of the street, while Metro station Wibautstraat is less than 100 meters away at the other end.

Nearby bars and restaurants include Cote Wispe wine bar, hidden gem Rijsel for fabulous French Flemish food, the ever-popular Cafe Restaurant De Ysbreeker, Cafe Hesp and the Amstelhaven for a relaxing drink and delicious food with a view of the water, Loulou pizza bar or Risto Enoteca PepeNero when you crave Italian.

A large Albert Heijn on Wibautstraat has everything you need, but if you forget something the world’s best corner shop Wibautmarkt probably has it. Fresh bread from the famous Hartog’s Wholegrain Bakery and Milling nearby is a delight, while Vincent Traiteur en Slagerij has the best quality meat and Erik’s Delicatessen can meet all your cheese and wine needs.

This neighbourhood has no shortage of gastronomic delights to complement the many close by cultural options including Theatre Carre and the Amsterdam Opera House a short stroll up the Amstel.

Amstel and Central train stations can therefore be reached within 10 minutes.
You can easily leave the city on foot, with beautiful walks or bike rides along the Amstel. The A10 and therefore also the A1 and A2 are a few minutes away via Gooiseweg (S112).

Layout (from upstairs to downstairs):

You enter the apartment through the private entrance at street level. You also have a private stairwell that you do not have to share with your neighbours.

On the top floor is the sun-drenched kitchen area of no less than 34 m2, with a roof terrace on both sides and unobstructed views of the entire city.
Both sides of the kitchen are equipped with folding doors that can be opened over the entire width.
During the day, the sun shines at the front on the terrace on the south side and the sun also shines on the rear terrace from noon until late in the evening.
When the weather is nice, you can sit comfortably and sheltered from the sun in the open kitchen, if desired, with a cooling wind, as if on a covered terrace.
The roof terrace on the south side has a sun canopy and outdoor lighting.

The kitchen itself (Schmidt) was renewed in 2020 and is finished in a very subtle, warm and light rose gold hue.
Of course it is also equipped with the necessary built-in appliances such as a Quooker, gas stove (Smeg) and – all by Neff – extractor hood, steam oven, microwave, separate freezer and a dishwasher.
Thanks to the size of this space, an island can easily be added to the kitchen.

From the kitchen an open oak staircase leads to the lower (residential) floor.

On the third floor, there is a sunny living room with a fireplace connection and 3 French doors to the balcony (over the entire width and 1.20 M depth).
Here too there is an unobstructed view at both the front and rear.
During the complete renovation in 2005, this floor was increased to 2.75 meters.
The living area at the rear has a design radiator, with a custom-built oak casing and recessed spotlights in the ceiling. The front is currently in use as a dining area and workspace, but can also easily be used as a third bedroom with possibly an en-suite bathroom.

This floor has a separate toilet in the hall.

On the second floor you will find 2 large bedrooms and 2 open bathrooms, a storage room / laundry room / meter cupboard and an extra separate toilet.

The bedroom at the front has patio doors to the French balcony on south side. In 20202, this bedroom has been provided of a beautiful ensuite bathroom with a walk-in shower and a sink with vintage furniture.

The bedroom at the rear can rightly be called the master bedroom. This huge bedroom has a gorgeous walk-in closet and a beautiful en-suite bathroom.
The bathroom also has a spacious walk-in shower and sink with custom furniture and has electric underfloor heating. The new owner must install a (detached) bath himself.
Both the bathroom and walk-in closet were placed / completely renovated in 2020.
Also from this bedroom there is access to a house-wide balcony.

The storage space can be used efficiently. There is sufficient space for the washing machine and dryer and the central heating boiler (2005) and electricity are also located here.

The apartment is finished in detail and high-quality materials have been used. There is a solid oak floor with wide planks and all walls and ceilings are plastered tightly. All windows are double glazed and all walls, floors and the roof are insulated.

In short: a beautiful and spacious apartment located on free hold land with a sea of outdoor spaces.
Add to that the luxurious finish, your own entrance and the tasteful materials and you have a lovely house in a popular location near the Amstel.
Perhaps your new home?

Special features/characteristics:

– Year of construction 1901
– Living area 159 m2
– Free hold
– Dining kitchen with 2 terraces
– Spacious living room
– 2 bedrooms, 2 bathrooms
– Possibility to create a 3rd bedroom
– New kitchen and 2 bathrooms in 2020
– Both balconies and the roof terrace at the back were renewed in 2016
– Completely renovated in 2005 and new electrical, gas and water installation. Roof construction with 2 terraces fully licensed
– New foundation 2005
– Hydrophore present for optimum water pressure
– Central heating combi boiler (Remeha Quinta 2005) with hot water boiler
– Small HOA, 2 members, internal administration
– Monthly service costs are € 120,-
– No maintenance plan, 0.5% of the rebuild value is saved annually
– Delivery in consultation / can be done quickly

This information has been compiled by us with the necessary care. On our part, however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. Buyer has his own duty to investigate all matters that are important to him or her. The estate agent is an advisor to the seller regarding this property. We advise you to hire an expert (NVM) broker who will guide you through the purchasing process. If you have specific wishes regarding the house, we advise you to make this known to your purchasing broker in good time and to have them investigated independently. If you do not engage an expert representative, you consider yourself to be expert enough by law to be able to oversee all matters of interest. The NVM conditions apply.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 1.200.000,- k.k.
Status
Onder bod
Bouwjaar
1901
Energieklasse
D
Woonoppervlakte
159 m2
Inhoud
524 m3
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2

Plattegronden

Kaart

Vergelijkbaar

 • € 1.250.000,- k.k. - Amsterdam - Tweede Oosterparkstraat 211H: 950 m
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.500.000,- k.k. - Amsterdam - Amstel 306H: 1,2 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.050.000,- k.k. - Amsterdam - Nieuwe Prinsengracht 8-3: 1,2 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.050.000,- v.o.n. - Amsterdam - Nieuwe Keizersgracht 570L: 1,4 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 2.950.000,- k.k. - Amsterdam - Leidsegracht 39: 2,4 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.500.000,- k.k. - Amsterdam - Kromme Waal 18: 2,5 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.195.000,- k.k. - Amsterdam - Prinsengracht 286D: 2,8 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.300.000,- k.k. - Amsterdam - Michelangelostraat 9hs: 2,8 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.525.000,- k.k. - Amsterdam - Herengracht 185c: 2,8 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.485.000,- k.k. - Amsterdam - Singel 116C: 2,9 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.250.000,- k.k. - Amsterdam - Da Costastraat 94hs: 2,9 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.100.000,- k.k. - Amsterdam - Lindengracht 69hs: 3,5 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.250.000,- k.k. - Amsterdam - Van Tuyll van Serooskerkenweg 102III: 3,5 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.750.000,- k.k. - Amsterdam - Bennebroekstraat 11E: 4,3 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.050.000,- k.k. - Amsterdam - Mercatorplein 36H: 4,5 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.225.000,- k.k. - Amsterdam - Randmeersingel 3: 5,3 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.795.000,- k.k. - Amstelveen - Keizer Karelweg 398: 6,0 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.595.000,- k.k. - Amstelveen - Mr. F.A. van Hallweg 3: 6,8 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg
 • € 1.795.000,- k.k. - Zaandam - Ringdijk 1: 15 km
 • https://www.von-poll.nl/wp-content/uploads/realworks/wonen/6.044.822/118463606.jpg